Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Σαλάτα Λαχανικών με τόννο



Σαλάτα Λαχανικών με Τόννο
Υλικά:

  • 2 κονσέρβες τόννο σε νερό
  • 1/2 φλυτζάνι αρακάς
  • 1 μεγάλη τομάτα
  • 1 αγγουράκι
  • 1 καρότο
  • 10 μανιτάρια φρέσκα
  • 50gr τυρί γραβιέρα σε κυβάκια
  • 4 λουκανικα φρανκφούρτης σε φετούλες
  • 2 αυγά βραστά
  • αλάτι
  • πράσινο πιπέρι
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 3 κ.σ μαγιονέζα
  • 3 κ.σ γιαούρτι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
  • Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά, θέλουμε να μείνει al dente
  • Σουρώνουμε, ξεβγάζουμε με αφθονο κρύο νερό
  • Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη τομάτι, το ψιλοκομμένο αγγουράκι, το χοντροτριμμένο καρότο, τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες, τον τόννο, τα αυγά ψιλοκομμένα, τα λουκάνικα, τη γραβιέρα, και το μαϊντανό.
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη μπασίνα και ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου