Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Ροβίτσα Σαλάτα

Μου αρέσει πολύ να ψωνίζω στην Λαϊκή Αγορά της γειτονιάς μου, όπως φαντάζομαι και στον περισσότερο κόσμο άλλωστε. Είναι άλλη αίσθηση να διαλέγεις μεταξύ τόσων φρέσκων, πλούσιων, χρωματιστών και αρωματικών φρούτων και λαχανικών. Είναι άλλη η επαφή του πελάτη με τον πωλητή στην αγορά σε σχέση με αυτή ενός ψυχρού και απρόσωπου super market. Με έπιασε πάλι η πολυλογία μου, αλλά επειδή πολλά πράγματα ανακαλύπτουμε σε μια Λαϊκή, έτσι και εγώ ανακάλυψα σε έναν απο τους πολλόυς πάγκους ένα περίεργο όσπριο, που ομολογώ δεν το είχα ξαναδεί, τη Ροβίτσα (καλαματιανό φασόλι), με ένα έντονο και λαμπερό πράσινο χρώμα. Έψαξα να βρώ διάφορες συνταγές για το συγκεκριμένο όσπριο και αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω μια δροσερή σαλάτα.
Απολαυστε την λοιπόν και εσείς μαζί μου.



Ροβίτσα Σαλάτα
Υλικά:

  • 200gr Ροβίτσα
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • βασιλικός
  • δυόσμος
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα dijon
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τη Ροβίτσα μέσα σε κρύο νερό για 2 ώρες
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ροβίτσα με νερό, το φύλλο δάφνης και το μικρό κρεμμύδι
  • Αφήνουμε να βράσει περίπου 10-15'. Πρέπει να μείνει λίγο al dente.
  • Σουρώνουμε, κρυώνουμε με νερό βρύσης και ξανα σουρώνουμε
  • Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τις τομάτες μας ψιλοκομμένες
  • Σε ενα μπολ τρίβουμε το αγγουράκι στον χοντρό τρίφτη και στη συνέχεια το στίβουμε να φύγουν όλα τα υγρά του και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα με τις τομάτες
  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το βασιλικό και τη ροβίτσα
  • Χτυπάμε στο μπίμερ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει μια κρέμα
  • Βάζουμε αυτό το dressing στη μπασίνα μας
  • Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30' και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου