Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Σνίτσελ Ρολλό με πατάτες

Σήμερα πήρα απο τον κρεοπώλη μου ενα πολύ ωραίο κομμάτι σνίτσελ χοιρινό άπαχο και σκέφτηκα να το κάνω γεμιστό, ρολλό, με μανιτάρια και πατατούλες στην κατσαρόλα. Πραγματικά βγήκε πολύ νόστιμο!



Σνίτσελ Ρολλό με Πατάτες
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 1  χοιρινό σνίτσελ άπαχο (400gr περίπου)
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 2 λουκάνικα φρανκφούρτης
  • 2 φέτες bacon
  • 2 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φύλλα λουίζας
  • ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι,
  • πράσινο πιπέρι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 10 μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός λεμονιού
  • 1/3 φλυτζανιού λευκό κρασί
  • γιαούρτι
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε το σνίτσελ πάνω στην επιφάνεια κοπής
  • Στρώνουμε κατα μήκος το τυρί
  • Στη συνέχεια βάζουμε το bacon
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μανιτάρια, τη λουϊζα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τα λουκάνικα, αλατι, πιπέρι, θυμάρι
  • Τυλίγουμε σε ρολλό
  • Σφίγγουμε καλά και δένουμε το ρολλό μας με σπάγγο μαγειρικής
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μεέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Αποσύρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα και σωτάρουμε καλά απο όλες τις πλευρές το ρολλό μας
  • Προσθέτουμε πάλι το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις πατάτες, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε καλά με το σωτάρισμα
  • Οταν αρχίζει και χρυσαφίζει και μελώνει βάζουμε ενα κλωναράκι λουίζα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 35' περίπου
  • Σερβίρουμε με κρύο γιαούρτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου