Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

"Κοπανάκια" πανέ




"Κοπανάκια" πανέ

Υλικά: (για 3 άτομα)

  • 6 κοπανάκια (μπουτάκια) κοτόπουλου
  • 1 κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι
  • 200gr τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμάς
  • 200gr φασολάκια στρογγυλά κατεψυγμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα κοπανάκια να μαριναριστούν μέσα σε ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
  • Σε ενα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • Βουτάμε τα κοπανάκια μέσα στο γιαούρτι να πάει παντού
  • Στη συνέχεια πανάρουμε καλά μέσα στην τριμμένη φρυγανιά
  • Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι
  • Ραντίζουμε απο πάνω με λίγο ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50' περίπου
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασολάκια με λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
  • Βράζουμε για 10' και στη συνέχεια σουρώνουμε και κρυώνουμε τα φασολάκια
  • Προσθέτουμε στα φασολάκια ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου