Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μινεστρόνε

Μια πλούσια σε υλικά και γεύσεις σούπα που έφτιαξα σήμερα το βράδυ και τη συνόδευσα με σαρδέλες σε ελαιόλαδο.



Μινεστρόνε
Υλικά: (για 3-4 άτομα)

  • 1 φλ. φασόλια μικρά
  • 1/2 φλ. farfale
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 6-7 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 6-7 φουντίτσες μπρόκολο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • λίγη ζάχαρη
  • τσίλι
  • 1/2 κ.γλ σόδα
  • 1 lt  ζωμός λαχανικών
  • 3/4 φλ λευκό κρασί
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα φασόλια μας απο το βράδυ μέσα σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και τη σόδα
  • Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό
  • Βράζουμε τα φασόλια για 15' περίπου σε δυνατή φωτιά
  • Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με νερό
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο τα φασόλια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το πράσσο, το κολοκυθάκι, το μπρόκολο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι, τη ζάχαρη και την τομάτα
  • Προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό και τον άνηθο
  •  Ρίχνουμε το ζωμό και τα farfale
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' περίπου
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου