Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σολωμός αλα "Φρικασέ"



Σολωμός αλα "Φρικασέ"
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 1 φιλέτο σολωμού
  • 300gr φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
  • φρέσκια ρίγανη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Βάζουμε το φιλέτο σολωμού με την πέτσα του προς τα κάτω και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Με μια τσιμπίδα γυρνάμε το φιλέτο σολωμού και απο την άλλη πλευρά να σωταριστεί
  • Επαναφέρουμε το φιλέτο με την πέτσα προς τα κάτω
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι μας
  • Απο πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε τη ρίγανη, το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Προσθέτουμε 1 φλ. του καφέ ζεστό νερό
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'
  • Σε ενα μπολάκι βάζουμε το χυμό του λεμονιού και το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό μας
  • Αφήνουμε κανένα 10λεπτο εκτός φωτιάς και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου