Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Χοιρινό Φρικασέ

Ένα καθαρά χειμωνιάτικο φαγητό για σήμερα. Το Φρικασέ είναι τρόπος μαγειρέματος και μπορεί να φτιαχτεί με αρνίσιο, κατσικίσιο, μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Επίσης, ως χορταρικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαρούλι, σέλινο ή αντίδια.



Χοιρινό Φρικασέ
Υλικά: (για 3-4 άτομα)
  • 800gr κρέας χοιρινό
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό  κρασί
  • 1lt ζωμός λαχανικών
  • 1kgr χόρτα αντίδια καθαρισμένα και πλυμμένα
  • 1 κρόκος αυγού
  • χυμός λεμονιού
  • 6 κ.σ νισεστέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το κρέας μας μέσα σε ελαιόλαδο
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ζωμού και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε απο πάνω τα χόρτα μας
  • Απο πάνω το μαϊντανό και το άνηθο
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι 
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 1/2  ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο του αυγού, λίγο κρύο νερό, το χυμό του λεμονιού και το νισεστέ
  • Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και μέσα σε αυτό ρίχνουμε λίγο απο το ζεστό ζωμό του φαγητού μας
  • Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου