Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κοτόπουλο με μυρωδικά στη λαδόκολλα





Κοτόπουλο με μυρωδικά στη λαδόκολλα

Υλικά:

  • 1/2 κοτόπουλο σε μερίδες με την πέτσα
  • 4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια των 2 εκ.
  • 2 πομοντορίνια σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Λίγη ζάχαρη
  • 4 κ.σ μουστάρδα
  • Φασκόμηλο ξερό
  • Θυμάρι
  • Σπασμένους σπόρους κόλιαντρο
  • Σπασμένους σπόρους κάρδαμο
  • Αλάτι
  • Ποικιλία πιπεριών σπασμένα
  • 70gr Τυρί γραβιέρα σε κυβάκια 2 εκ.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Σε ενα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, μίγμα πιπεριών, θυμάρι, κάρδαμο, κόλιαντρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να μαριναριστούν
  • Σε ενα αλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα πομοντορίνια, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, το τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ενα ταψί στρώνουμε σταυρωτά δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο και μετά ενα κομμάτι λαδόκολλα
  • Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαρινάδα, και το μίγμα με τις πατάτες. 
  • Κλείνουμε καλα τη λαδόκολλα και σφραγίζουμε καλά με τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 1/2 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου