Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μπαρμπούνια φασόλια





Μπαρμπούνια φασόλια

Υλικά:(για 2-3 άτομα)

  • 250 gr φασόλια μπαρμπούνια
  • 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1 τοματα κομμένη σε κυβάκια
  • 8 μανιταρια ψημένα στο φούρνο με λαδι , ριγανη και πιπερι
  • 1 πατατα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι ροζέ κρασί
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε ολο το βραδυ τα φασόλια μεσα σε νερό
  • Την επομενη μέρα βράζουμε τα φασολια για 10' περίπου
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πατάτα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά 
  • Σουρώνουμε τα φασολια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα να σωταριστούν
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Βάζουμε τα μανιτάρια, την τομάτα και το χυμό τομάτας
  • Βαζουμε ενα ποτήρι νερό
  • Ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Κλεινουμε το καπάκι 
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1- 11/2 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου