Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Tiramisu originale

Tiramisu: Ενα απο τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά. Φτιαγμένο με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο.


Tiramisu originale

Υλικά:

  • 500gr τυρι mascarpone
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 6 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πακέτο savoiardi (σαβαγιάρ)
  • Κακάο
  • 2 φλυτζανάκια καφέ espresso
  • 4 κ.σ κονιακ
Εκτέλεση:
  • Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους
  • Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μετο mixer
  • Σε μια άλλη μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια με το mixer μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει εν κρεμώδες μίγμα
  • Προθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους το τυρι mascarpone και συνεχίζουμε το χτύπημα με το mixer μέχρι το μιγμα να ομογενοποιηθεί
  • Προσθέτουμε στη συνεχεια τη μαρέγκα καιανακατέουμε απαλά με μια μαρίζ
  • Βουτάμε με μια πολυ γρήγορη κίνηση ενα ενα σαβαγιαρ στον κρυο καφε που εχουμε ανακατέψει με το κονιάκ
  • Τα τοποθετούμε στη σειρα με το ζχαρωμένο μέρος του σαβαγιαρ προς τα πανω
  • Βάζουμε απο πάνω τη μισή δοση κρέμας
  • Στη συνέχεια βουταμε παλι εναενα σαβγιαρ στο μίγμα του καφε και τοποθετούμε στη σειρα πανω απο την κρέμα
  • Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη κρέμα
  • Στρώνουμε καλά
  • Βάζουμε στο ψυγείο
  • Όταν ίναι να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Το tiramisu είναι πολύ πιο νόστιμο αν φαγωθεί την επόμενη μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου