Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κοκκινιστός Αρακάς






Κοκκινιστός Αρακάς

Υλικά:

  • 500gr αρακάς
  • 2 μεγάλα κρεμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 2σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 πράσσο σε ροδέλες
  • 5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους 2Χ2εκ
  • Ελαιόλαδο
  • 250gr χυμός τομάτας στον τριφτη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Κανέλλα
  • Κόλιανδρο σε σπόρους
  • Λίγο κρασί
  • Λιγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο μέσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε τον αρακά και τα μανιτάρια
  • Μετα απο ενα καλό σωτάρισμα σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Τέλος βάζουμε το μαϊντανό
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30'
Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη φέτα απο πάνω ή με λίγο γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου