Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ρατατούιγ (μπριαμ)

Ενα πολύ εύκολο, πολύ θρεπτικό, πολύ νόστιμο και πολύ γρήγορο φαγητό.


Ρατατούιγ (μπριαμ)

Υλικά:( για 4-5 άτομα)

  • 10 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 6 μανιτάρια μεγάλα agaricus
  • 1/2 πράσσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μίσχος σέλερυ
  • Μαϊντανός, άνηθος
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 300gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1 κύβος (ζελέ) ζωμός βοδινού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κανέλλα
  • Ρίγανη
  • Λίγη ζάχαρη
  • Κάρδαμο
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1cm περίπου
  • Τοποθετούμε σε ταψί
  • Προσθέτουμε τον μαίντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα
  • Σε ενα μπολ διαλύουμε το ζωμό βοδινού μέσα στο χυμό τομάτας μαζί με τη ζάχαρη
  • Ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά
  • Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά μας
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να πάει παντού η σάλτσα, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40'
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί εντελώς και να πάρει χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου