Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ψαροκεφτέδες με σως Cocktail



Ψαροκεφτέδες

Υλικά:
  • 1 χταπόδι βρασμένο στο ζουμί του
  • Καβούρι (σουρίμι: αυτο που βρίσκουμε σε μπαστουνάκια στα ψυγεία των super markets)
  • Γαρίδες
  • Μύδια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο λιωμένο
  • Ασπράδι αυγού
  • Λίγο σπορέλαιο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα
  • Βούτυρο
  • Μαϊντανός, άνηθος
  • Αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση:



  • Σωτάρουμε στο βούτυροτις γαρίδες, τα μύδια με το κρεμμυδάκι και το πράσσο και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Οταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε
  • Ψιλοκόβουμε το ηδη βρασμένο χταπόδι και το καβούρι και προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και το λάδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ασπράδι του αυγού
  • Ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε και την παρμεζάνα
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και αλευρώνουμε
  • Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.


Σως Cocktail

Υλικα:

  • Μαγιονέζα
  • Ketchup
  • Χυμός λεμονιού
  • Γλυκό κρασί ή λικέρ
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζί με το σύρμα (το φουέ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου