Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ρολοτυροπιτάκια



 Ρολάρουμε;

Μια νεα φιλη μας εδω, η Λια, μας εστειλε μια δικη της συνταγη η οποια μοιαζει ενδιαφερουσα. Ενα γρηγορο ορεκτικο και χορταστικο μπορω να πω σνακ για να τα προσφερουμε ας πουμε σε μια παρεα φιλων ενα βραδυ που βλεπουμε μια ταινια στο σπιτι μας. Ας την δοκιμασουμε λοιπον.


Ρολοτυροπιτακια

Υλικα:

  • 2 Φυλλα σφολιατας
  • 500gr τυρι ρεγκατο τριμμενο
  • 500gr φετα τριμμενη στο χοντρο τριφτη
  • 3-4 αυγα
  • 1 γιαουρτι
  • Πιπερι

Εκτελεση:


  • Σε μεγάλο δοχείο ανακατεύουμε (προτιμώ με γαντάκι και χεράκι) όλα τα υλικά ώστε να δέσουν σε ένα μίγμα
  • Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας χωριστά και μοιράζουμε το μίγμα πάνω τους.
  • Το απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της σφολιάτας και ακολούθως τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό (ξεκινάμε το τύλιγμα από την στενή πλευρά της σφολιάτας). 
  • Κολλάμε με τα δάχτυλα μας τις 2 άκρες του ρολού για να μην χυθούν τα υλικά.
  • Με το ίδιο περιτύλιγμα της σφολιάτας ή με μεμβράνη τοποθετούμε τα 2 ρολά στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Όταν σφίξει αρκετά ώστε να κόβεται εύκολα, τα βγάζουμε και τεμαχίζουμε το κάθε ρολό ανά 1,5-2 εκατοστά.
  • Τοποθετούμε με την φαρδιά πλευρά τους τα τεμάχια στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο) εως ότου ροδίσουν αρκετά.


Τρώγονται ζεστά
Προσοχή :     1. όταν τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, αφήνουμε χώρο ανάμεσα τους γιατί φουσκώνουν πολύ.
                        2. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα ρολά και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη ώστε αν ξαφνικά χρειαστεί να φτιάξουμε κάποιο σνακ, να είναι έτοιμα για φούρνο
(αφού ξεπαγώσουν για λίγο)


Στη συνταγη της φιλης μας Λιας, θα μπορουσαμε αν θέλαμε να προσθεσουμε στη γεμιση μας φρεσκο ψιλοκομμενο δυοσμο και λιγο ανηθο.
Επισης, θα μπορουσαμε να προσθεσουμε και ψιλοκομμενο μπεϊκον.

1 σχόλιο: